Opleidingsscholen VO

Opleidingsscholen voortgezet onderwijs

Heb je belangstelling voor het voortgezet onderwijs dan bieden we je de volgende mogelijkheid.

De Almeerse Academische Opleidingsschool (AAOS)
De AAOS is een geaccrediteerde opleidingsschool. Binnen de AAOS werken acht ASG-scholen voor voortgezet onderwijs in Almere samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim Zwolle, Hogeschool Utrecht en de Interfacultaire Lerarenopleiding (ILO) van de UvA en de lerarenopleiding van de VU aan het opleiden, begeleiden van studenten en aan de professionalisering van docenten in de ASG-scholen. De nauwe samenwerking tussen de verschillende opleidingsinstituten en de VO-scholen zorgt voor een versteviging tussen theorie en praktijk. Uitgangspunt voor de AAOS is het gezamenlijk vergroten van kennis over onderwijs, het versterken van pedagogische en didactische vaardigheden, de begeleiding van leerlingen en dus het verbeteren van de prestaties van elke leerling. Leren van en met elkaar.

Onze scholen en stagelopen
De scholen zijn: Arte College, Buitenhout College, De Meergronden, Echnaton, Helen ParkhurstMontessori Lyceum FlevolandOostvaarders CollegePro Almere.
Elke school heeft een uniek accent, zodat studenten kunnen kiezen voor een omgeving die het beste past. Er zijn stageplekken voor alle vakken en alle jaren. 
Stagelopen binnen de AAOS vraagt een actieve, onderzoekende en reflectieve houding van studenten.
Ben je geïnteresseerd; kijk dan op onze AAOS site. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook over hoe je je kunt aanmelden.