Koers 26

Koers 26

Elke vier jaar wordt er binnen de Almeerse Scholen Groep (ASG) een nieuw koersplan ontwikkeld dat voortborduurt op de hoofdlijnen van het vorige koersplan. Voor de periode 2019-2022 was Koers 22 ‘Leren in verbinding’ ons strategisch beleidsplan. Begin 2023 is een nieuwe periode aangebroken waarin Koers 26 ‘Samen bouwen aan het onderwijs van morgen’ centraal staat. Dit meerjarenbeleidsplan geeft onze organisatie richting voor de periode 2023-2026.
 
Leiderschap, Innovatie en Duurzaamheid zijn de fundamenten in Koers 26. Deze fundamenten geven richting aan ons handelen bij het omgaan met de kansen en urgenties. Ze helpen ons om onszelf, het onderwijs en de wereld om ons heen tot ontwikkeling te brengen en vorm te geven aan de drie ambities die in Koers 26 centraal staan:
- Groeien door verbinden
- Ontwikkelen voor nu en de toekomst
- Flexibel organiseren en vormgeven van onderwijs.
Deze ambities gaan gepaard met beloftes aan leerlingen, medewerkers, ouders en samenwerkingspartners. Voor hen willen wij het verschil maken.
 
Wil je de brochure van Koers 26 lezen? Download dan hieronder de brochure.
 
Hieronder vind je onze Koers in het kort. 

Totstandkoming Koers 26

De totstandkoming van deze Koers is een intensief proces geweest waaraan we met alle betrokkenen binnen en rondom ASG gebouwd hebben: medewerkers, leerlingen, toezichthouders, ouders, maatschappelijke partners en medezeggenschap. Er is veel input opgehaald tijdens de Koersplandag 29 maart 2022 en via bijeenkomsten ‘ASG Draait Door’.

Wil je de complete uitzendingen of de korte compilaties terugkijken? Dat kan via de links hieronder.

ASG Draait Door 7 juni: Waarom gaan we eigenlijk naar school?
Bekijk hier de complete uitzending. Of bekijk de korte aftermovie hier. De toegift van Arte-leerlingen Nina en Olivia (winnaars 2022 Kunstbende Flevoland) bekijk je hier.  

ASG Draait Door 13 juni: Help, er is geen leraar! Wat nu?
De complete uitzending kun je via deze link terugkijken. De korte aftermovie bekijk je hier.

ASG Draait Door 13 september: Leren met heel Almere – de school als mini-maatschappij
Via deze link kun je de volledige uitzending bekijken. De aftermovie waarin we terugblikken op 3x ASG Draait Door bekijk je hier.

ASG wil iedereen hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage!