ASG doet mee aan de Aanpak Gezond Gewicht Almere

28-03-2018

Vorige week vrijdag heeft ons lid College van Bestuur Barbara Dijkgraaf namens de schoolbesturen Primair Onderwijs (ASG, Prisma, SKO en Passend Onderwijs), met wethouder Peeters namens de gemeente Almere en achttien publieke en private partijen en vrijwilligersorganisaties het Pact Aanpak Gezond Gewicht Almere ondertekend.

Onze rol als onderwijspartner is voornamelijk gericht op het signaleren en bespreken van het kind in het zorgteam en het doorverwijzen van ouders naar Jeugdgezondheidszorg indien daar redenen voor zijn.

Met de Aanpak Gezond Gewicht Almere heeft de gemeente Almere gekozen voor een brede integrale aanpak rondom kinderen, hun ouders en hun omgeving. De doelstelling van de Aanpak Gezond Gewicht Almere is om de stijgende trend van het percentage kinderen met overgewicht en obesitas om te zetten in een stabilisatie of een daling. Overgewicht en obesitas behoren tot de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. In Almere heeft 19% van de kinderen en jongeren tot 19 jaar (ernstig) overgewicht.