Bestuur ASG op volle sterkte

15-12-2023

De Raad van Toezicht van de Almeerse Scholen Groep is trots om te kunnen melden dat ASG per 1 januari een nieuw College van Bestuur heeft. Na een zorgvuldige procedure is Susanne Olivier benoemd als voorzitter en Ber Damen als lid van het College van Bestuur.

Susanne is gestart in het onderwijs als docent en heeft binnen ASG en het ROC van Amsterdam haar strepen verdiend als een kundig en betrokken leider, van directeur op een basisschool tot lid van het bestuur. De afgelopen periode trad Susanne op als waarnemend voorzitter van het College van Bestuur. Met haar ruime ervaring heeft zij een sterke onderwijskundige visie opgedaan en brengt ze een verbindende leiderschapsstijl mee.

Ber heeft als organisatiepsycholoog vijfendertig jaar ervaring als adviseur en interim-manager in het onderwijs, waaronder als Chief Operations Officer van Berenschot en partner van Van de Bunt Adviseurs. Afgelopen jaar heeft ASG hem als interim lid van het CvB leren kennen als een open en vaardig bestuurder. Ber brengt vanuit zijn werk als lector bij Avans+ onderwijs ervaring uit de eerste hand mee en heeft een scherp oog voor het veranderkundig perspectief.

Ralph Pans, voorzitter Raad van Toezicht: “ik ben blij dat we met Susanne en Ber een sterk bestuurlijk team hebben gevonden, die allebei vanuit hun eigen perspectief werk gaan maken van de ASG missie om samen kleur te geven aan goed onderwijs.”

De openbare benoemingsprocedure is conform statutaire en wettelijke kaders vormgegeven met een selectiecommissie bestaande uit leden van de medezeggenschap, het primair en secundair onderwijs, het bureau en de Raad van Toezicht. Zowel de selectiecommissie als de centrale medezeggenschap hebben unaniem een positief advies gegeven voor beide benoemingen.