Minister Wiersma onder indruk van Zeeraket

10-03-2022

Minister Dennis Wiersma van Onderwijs bracht donderdagmiddag een bezoek aan ASG-school De Zeeraket. Wiersma was onder de indruk van de school. Directeur Mayke van den Berg en haar team kregen meerdere keren complimenten over de school en vooral op de nieuwe locatie was Wiersma erg te spreken over de manier waarop Van den Berg de school en de lesmethode heeft neergezet.

Wiersma, uitgenodigd door de Almeerse VVD-fractie, begon zijn bezoek in het gebouw aan de Monacostraat. Hij kreeg een rondleiding en werd meegenomen in de zeven gewoonten van van Stephen Covey en het concept The Leader in Me. ,,Ik kende het, maar wist eigenlijk niet dat dit concept al zo in het onderwijs zit. Erg mooi hoe leerlingen en docenten daar mee bezig zijn.”

Na de rondleiding ging Wiersma vervolgens in het nieuwe gebouw in gesprek met leerlingen, ouders en docenten van De Zeeraket. Het lerarentekort, huisvesting, corona en taal- en rekenachterstanden kwamen aan de orde. ,,Ik ben inmiddels in mijn rondgang door Nederland al wel bij ongeveer honderd scholen geweest, maar dit is wel één van de mooiste.”